Läs vad Lokaltidningen Mellanskåne skrev 5/11

Grattis Tjörnarp BoIF i division 6 !!
Snyggt jobbat grabbar !

080927  Tjörnarps BoIF - Västra Torups SK  9 - 1                 Matchprogram
Mål: Jacob Johansen 4, Erik Åkesson 2, Conny Lack, Joakim Nilsson, Carl-Johan Andersson
Inte lätt att helt fokusera på en avslutningsmatch när både avancemang och serieseger är klart redan innan matchstart, men måste ge en eloge till hela laget som gör en mycket bra match och visar vem som är bäst. Tjörnarp coachades idag av en kostym- och slipsklädd tränare som bytte in spelare så att alla fick spela ungefär lika mycket. Många mål fick vi i publiken se och fler kunde det blivit för i andra halvlek var det ett flertal chanser som med lite bättre skärpa kunde suttit bakom motståndarmålvakten. Antagligen gick tankarna i andra halvlek till segerfesten som väntade. Men före den när slutsignalen gick var det dags för champagne och segercigarr. Lycka till i sexan grabbar och tack för ett flertal spännande matcher.

080920  Röke IF - Tjörnarps BoIF
Mål: Kalle Frykmalm
Tjörnarp gör ju definitivt inte en av sina bättre matcher, fast i andra halvlek visade de bättre kämpavilja än i första. Med 4 ordinarie spelare på bröllop och en avstängd så såg förutsättningarna inte så bra ut inför matchen. När dessutom Micke Larsson inte kunde spela mer än 5 minuter p g a skada så var ju mer än halva laget borta. Tyvärr förvandlades nollan i förlustkolumnen till en etta, men det kan ju vara bra att känna på hur det känns att förlora. Spelet nästa år i division 6 kommer troligtvis inte att gå lika lätt som i år och laget behöver kunna ta både med och motgångar. En tröst till alla var att Maglasäte också förlorade så seriesegern är trots förlusten säkrad. GRATTIS!!

080912 Tjörnarps BoIF - Vedby/Rönne IF  4 - 3
      Matchprogram
Mål: Sebastian Lindstedt, Kalle Frykmalm, Dennis Svensson, Mikael Larsson
En gastkramande tillställning på Tjörnevallen som verkligen underhöll publiken. Efter en bra inledning av Tjörnarp får Vedby en frilägeschans. Lino tar enligt domaren i lite väl hårt och domaren dömer straff och utvisning. Vedby/Rönne gör 1 - 0. Tjörnarp kvitterar strax efter genom en duktig löpning av Tjeck. Kalle Frykmalm ger sedan Tjörnarp ledningen  och laget går till pausvila med 2 - 1. Vedby/Rönne kvitterar tidigt i andra och gör ganska snabbt också 3 - 2. Nu blir det tungt för Tjörnarpsgrabbarna och vi var många bland publiken som trodde att det var kört. Men med knappt en kvart kvar får Dennis en fin passning som han snyggt placerar bakom Vedby målvakten. Tjörnarp fortsätter trycka på och på ett inlägg från Johannes är Micke framme och sätter 4 - 3. OTROLIGT GRABBAR, 10 MAN NÄSTAN HELA MATCHEN OCH NI ÄR KLARA FÖR DIVISION 6. (Men jag håller med domaren: Hade ni fokuserat på spelet och inte snackat så mycket hade ni inte släppt in motståndarna i matchen.)

080906  Färingtofta IK - Tjörnarps BoIF   1 - 3
Mål: Martin Kristoffersson, Jacob Johansen, Conny Lack
Det var aldrig något snack om vem som skulle vinna denna match fast en del uppträdde som att det skulle fixa sej utan spel. Siffrorna borde varit större eftersom skärpan framför mål inte var den bästa. Målskyttet inleddes av Martin genom ett långskott och Jacob nickade sedan in andra målet. Tredje målet kunde Conny enkelt slå i mål sedan han blivit frispelad. Färingtofta får sedan en straff som de sätter bakom Fredrik. Nu gäller det att knyta ihop detta och få till några bra matcher på slutet.

080829 Tjörnarps BoIF - Skånes Fagerhult 2 - 1
Mål: Kent Wallin, Sebastian Lindstedt
Skånes Fagerhult tog efter en stark öppning ledning med 1 - 0, på en av ett flertal hörnor. Tjörnarp arbetar sej in i matchen och Kent Wallin kan kvittera med "årets mål" på Tjörnevallen. Innan halvlek tar Tjörnarp ledningen efter en bra slagen genomskärare av Anton Nordahl som Sebastian "Tjeck" Lindstedt kan placera bakom målvakten. Men händelserna var inte slut i första halvlek, Dennis Svensson blir utvisad för en fasthållning vid en friläges
målchans. Tjörnarp spelade sedan andra halvlek med 10 man och höll bollen bra inom laget och kunde hålla motståndarna borta från målet större delen av halvleken.

080822 Vittsjö GIK - Tjörnarps BoIF  2 - 3
Mål: Mikael Larsson 2, Carl-Johan Andersson
Med desarmerat lag kom Tjörnarp till spel, 4 avstängningar och 3 skador och på pappret såg det ganska svårt ut inför matchen. Som tur är, är truppen stor i år och alla 14 i dagens lag gjorde en stabil insats. Tjörnarp låg aldrig under men det var nära då Vittsjö fick straff vid ställningen 2 -2. Fredrik Norlin räddar straffen när en kvart återstod av matchen. Efter denna räddning anföll laget flitigt och Micke Larsson kan i slutminuterna sätta segermålet.

080815 Tjörnarps BoIF - Norra Rörum GF  4 - 4
Mål: Mikael Larsson 2, Anton Nordahl,  Kalle Frykmalm
En publikvänlig match för de 100 personer som tagit sig till Tjörnevallen denna kväll. Matchen böljade fram och tillbaka, Tjörnarp hade ledningen 2 gånger och Norra Rörum 2 men det var ett rättvist resultat när slutsignalen ljöd. Martin Kristoffersson gör återigen en kanoninsats i backlinjen och många andra gav också sitt yttersta och formligen "gick på knäna" på slutet.

080808 Maglasäte IF - Tjörnarps BoIF  1 - 2 (0 - 1)
Mål: Erik Åkesson, Kalle Frykmalm
En match som var mer kamp än skönspel. Erik Åkesson gjorde första målet genom en praktfull volleyträff i första halvlek. Inhopparen Kalle Frykmalm kom in som en frisk fläkt och gjorde 2 - 0 i andra. Han fick igång hela laget och får räknas lite som matchhjälte. Maglasäte reducerade med knappt 10 minuter kvar. Hemmalaget satsade allt framåt efter sitt mål och hade ett flertal chanser som inte gick hem. Varningarna haglade till båda lagen och Tjörnarp har nu 3 spelare avstängda till matchen mot Norra Rörum.

Beachfotboll Åhus 080705 - 080706
Tigrarna från Växjö - Tjörnarps BoIF  3 - 1
Tjörnarps BoIF - Lycka till med nästa kille 0 - 1
JVTMTK IK - Tjörnarps BoIF  2 - 1
Tjörnarps BoIF - IF Trion  0 - 3
Ronneby Hooligans - Tjörnarps BoIF  3 - 1

080627 Tjörnarps BoIF - Röstånga IS  4 - 0 (1 - 0)
Mål: Anton Nordahl, Jacob Johansen, Carl Johan Andersson 2
Bilder
Första halvlek inleddes inte lika bra som när lagen möttes i vårens första match. Det var mest ställningskrig och inget vidare skönspel. Fredrik ställde ribban för matchen då han räddade ett Röstånga friläge. Anton gör Tjörnarps ledningsmål i mitten på första halvlek. I andra ser betydligt bättre ut och när målchanserna börjar ge utdelning är det inget tvivel om vem som skall avgå med segern. Extra plus till Carl-Johan och Kent i denna match.

080617 Västra Torups SK - Tjörnarps BoIF  2 - 2 (2 - 0)
Mål: Mikael Larsson 2
Tjörnarp inledde matchen bäst med 3 frilägen som inte ger utdelning. Efter ett självmål av Tjörnarp tappar vi spelet och Västra Torup kan göra ytterligare ett mål. Matchen blev sedan ett krigande från båda håll. I slutet av matchen kommer Micke in och springer sönder motståndarförsvaret och gör två mål. Ännu en 2 -2 match mot en motståndare som vi på pappret "borde" ha vunnit över.

080613 Tjörnarps BoIF - Röke IF  4 - 0 (3 - 0)
Mål: Jakob Johansen, Sebastian Lindstedt, Anton Nordahl, Morgan Nathell        Bilder
Röke börjar matchen bäst och har de vassaste chanserna i början på första men Tjörnarp får sedan bra utdelning. Först gör Jacob ett nickmål på hörna slagen av Calle. Tjeck och Anton spelar fram varandra och gör vars ett mål.
I andra halvlek sätter Mogge 4 - 0 på halvvolley och det känns ganska klart.
Trots att Micke, Kim och Daniel saknades gör laget en stabil insats. Kul att se nyförvärvet Anton som en frisk fläkt på topp, Calle som jobbar på duktigt på mitten utan att orsaka något gult eller rött, Kent som sliter hela tiden, Jocke som gör en mycket bra insats på högerbacken i sin första hela seriematch i A-laget och Martin som som alltid rensar allt i försvaret, och alla som inte nämnts som gör en mycket bra laginsats idag.

080605  Vedby/Rönne IF - Tjörnarps BoIF  2 - 2 (0 - 2)      Bilder
Mål: Daniel Thörncrantz, Mikael Larsson
Med en avstängning (Kent), skolavslutning och Sweden Rock i Norje såg det först svårt ut att få ihop ett lag, men till slut saknades endast 4 spelare. Tjörnarp spelade riktigt bra och ägde enligt Norra Skånes referat matchen i 70 minuter. Tyvärr slappnade laget av på slutet och Vedby/Rönne kunde göra 2 "skitmål". Men tänk nu positivt grabbar ni har fortfarande inte förlorat någon match. Fortsätt kämpa för varandra som ett lag så kommer ni att ligga kvar i toppen av tabellen.

080530 Tjörnarps BoIF - Färingtofta IK  2 -2 (1 - 1)        Matchprogram
Mål:Jacob Johansen 2                                                                                   Bilder
Det gick inte riktigt att känna igen hemmalaget, om det berodde på underskattning av motståndarna eller inte är svårt att säga. Alla försök att få bollarna rätt gick mest åt fel håll. Tror att alla ville så mycket men att det inte riktigt gick att omvandla i praktiken, och när det börjar gå motigt är det svårt att vända. Förstår att det känns som ett nederlag men nu gäller det att ta nya tag i kommande matcher.

080524  Skånes Fagerhults IK - Tjörnarps BoIF  0 - 3 (0 - 2)
      Bilder
Mål:Jacob Johansen, Håkan Swärd, Morgan Natell
Skånes Fagerhult var defintivt inte något lätt lag att möta. De hade under hela matchen sett mer bollinnehav än Tjörnarp men var kanske inte så effektiva framför målet. Tjörnarp startade målskyttet med mål av Jacob som kom helt fri med målvakten. Andra målet nickade Håkan in på en hörna. Morgan avslutade målskörden med en snygg nick i krysset ("årets mål"). Erik lyckades att få vara med i matchen i 10 minuter innan han blev utvisad och laget avslutade alltså återigen med 10 man.

080516  Tjörnarps BoIF - Vittsjö GIK   3 - 0 (2 - 0)
Mål: Mikael Larsson 2, Kalle Frykmalm                                                  Bilder
En händelserik match med ett flertal chanser för Tjörnarp. Första målet var en rörig situation där alla försökte få in bollen och till sist lyckades Micke trycka in den. Micke hade sedan ett flertal lägen bl a en mycket bra nick som tog i högra kryssets ram och den var verkligen värd ett bättre öde. Jacob slog ett bra inlägg och Micke fick än en gång bra träff med pannan och denna gång gick bollen i mål. Kalle Frykmalm får göra dagens tredje mål och laget tar 3 poäng efter en bra kämpainsats.

080509  Norra Rörum GF - Tjörnarps BoIF  1 - 2 (1 -0)
Mål: Kent Wallin, Mikael Larsson
Trodde att Maglasäte-matchen var ett undantag men början på denna matchen var ju inte bättre. Som det var idag ägde Norra Rörum hela första halvlek och deras ledningsmål kom på ett passivt ingripande av Tjörnarpsspelarna. Inför andra halvlek uppmanades spelarna att vara lite mer aggressiva och det följde man. Kvitteringen kom efter en hörna där Kent knäade in bollen. Daniel fick en rejäl chans att ge Tjörnarp ledningen men missade öppet mål (det håller inte om man skall vara skyttekung). Micke Larsson fastställde slutresultatet när knappt en minut återstod.
Till matchens lirare utsågs Sebastian "Tjeck" Lindstedt.

080505  Tjörnarps BoIF - Maglasäte IF  1 - 1 (1 - 0)
Mål: Daniel Thörncrantz                                                                               Bilder
En mycket stor publik (92 betalande) hade nog väntat sig lite mer av kvällens drabbning som var ganska händelsefattig. Det blev inte ens så tufft mellan lagen som var förväntat, vilket väl var tur. Flera i laget var kanske lite stumma i benen efter helgens läger på Ivön. Daniel gjorde med ett snyggt volleyskott 1 - 0 i första halvlek, men sedan var det inte många chanser till mål. Maglasäte kvitterar i andra halvlek efter en rad Tjörnarpsmisstag. Calle kunde inte tygla sina känslor och fick se det röda kortet och får då inte vara med i matchen mot Norra Rörum på fredag.
Tyvärr utsågs ingen "matchens lirare" i denna match.

080425  Röstånga IS - Tjörnarps BoIF  2 - 3 (1 - 3)
          Bilder
Mål: Mikael Larsson, Daniel Thörncrantz, Kent Wallin
Tjörnarpslaget hade under större delen av matchen inga problem med Röstånga och det såg ut att bli en ganska lätt seger. Första målet satte Micke hur säkert som helst och strax därpå hade Erik ett bra skott i kryssets utsida. Conny fick utgå efter en halvtimmes  spel med en bristning i låret. 2 - 0 kommer på en hörna (framjobbad av Mattias) snyggt slagen av Calle och inslagen av Daniel. Röstånga reducerar strax därpå. Tjörnarp  gör också 3 - 1 före paus på en frispark där Kent nickar in den.
Andra halvlek ägs till största delen av Tjörnarp men när en kvart återstår får Röstånga en spelare utvisad och tänder  då till lite extra. Fredrik får det hett i målet och gör en kanonräddning på ett friläge. Röstånga  fortsätter pressa och reducerar till 2 - 3. Om vi bortser från sista kvarten gör Tjörnarpslaget
 en fullt godkänd match, roligt att få se vågen efter matchen och höra Oj, Oj, Oj från omklädningsrummet.
Motståndarlaget utsåg Conny Lack till matchens lirare.